注意:此页面搜索的是所有试题
大学英语D252
According to a recent survey,there is demand for medical assistants in different areas of medicine.
A、各地区统计报告表明,许多地方的医院都急需补充医疗设备。
B、调查清楚表明,在许多不同的医药领域,都需要医药助理。
C、根据最近的一项调查,不同的医学领域对医辅人员都有需求。
We are honored to be invited to the seminar on computer technology to be held in Beijing next month.
A、我们很高兴下月将参加在北京举行的计算机研讨会,相信会受益匪浅。
B、受邀参加下个月在北京举行的计算机技术研讨会,我们感到十分荣幸。
C、根据公司的要求,我们将于下月访问北京,并参观计算机技术研讨会。
Technology companies usually focus their employee benefits around making people stay in the office longer,ping-pong tables,game rooms,on-site training rooms,some even offer laundry services.We,ABC Company,don’t do any of these.
Instead,we focus on benefits that get people out of the office as much as possible.We designed our benefits system to reflect that.Here are some of the benefits we offer to get people away from the computer.
●Vacations:For the last three years in a row,we’ve worked with a professional travel agent to prepare different travel packages that employees could pick from as a holiday gift.Everything is paid for and included.Specific,pre-arranged trips—whether for a family to go to Disneyland or a couple to tour Spain—have helped make sure people actually take their vacations.
4-day Summer Weeks:From May through October,everyone who’s been with the company for more than a year gets to work just four days in a week.This started out as“Friday’s off”,but roles like customer support and operations need to cover all hours.
To come up with the best ideas,you need a fresh mind.These travel and time-off benefits help everyone stay sharp.
阅读理解9-1 The usual focus of employee benefits offered by technology companies is to_____.
A、keep employees to stay longer in the office
B、encourage employees to work overtime
C、help employees to participate in exercise
D、ensure employees to work energetically
学生答案:A
17、阅读理解9-2 The purpose of the benefits system of ABC Company is to______.
A、encourage its employees to work overtime
B、get its employees out of the office
C、develop its unique marketing strategies
D、increase its overseas market share
学生答案:B
18、阅读理解9-3 ABC Company pays for everything in the travel packages in order to______.
A、make sure its employees take their vacations
B、build up business relations with a travel agent
C、encourage its employees to travel on business
D、help the development of tourism in the area
学生答案:A
19、阅读理解9-4 Who can enjoy the 4-day Summer Weeks in the company?
A、Employees of 18 years old and above.
B、Customer support employees.
C、The newly-employed staff.
D、Employees working over a year.
学生答案:D
20、阅读理解9-5 By saying“stay sharp”in the last paragraph,the writer means“be______”.
A、more careful
B、open-minded
C、quick-minded
D、healthier
学生答案:C
Conditions for Submitting Refund Requests:
1.All products claimed to be not as described must match the items sold by the seller.
2.Refund request should be submitted during the protection period.
3.Buyers should provide enough evidence to prove that the products received are not as good as described.
4.If you submit a refund request before the order is completed and then mark that order as complete—you cannot submit another refund request for another 15 days,even it has a Longer Protection guarantee.If,however,the reason for your refund request is“I didn’t receive anything”and the result is“payment released to the seller”,you still can submit refund request within the 15 days if the product is not as described.
Returning Shipping Fee
1.If the seller accepts returns,and the buyer also wants to return their purchase,simply follow the seller’s sets of Returns on who will pay the return shipping fee.If the seller will pay the fee,communicate with the seller in advance about the payment method and the logistics service.
2.If a seller sets no return necessary or a buyer wants to keep the product,simply agree on the refund amount directly and ignore the return shipping fee.
阅读理解10-1 According to the Conditions given in the passage,the buyer’s refund request must be made_____.
A、during one year of purchase
B、before the payment is made
C、before the order is completed
D、during the protection period
学生答案:D
22、阅读理解10-2 To make a refund request,the buyer should_____.
A、prove the product is not as good as described
B、tell the seller about the refund request in advance
C、deliver the purchase package to the store
D、Send the product to the seller in good condition
学生答案:A
23、阅读理解10-3 According to the section of Return Shipping Fee,the buyer and the seller can communicate with each other about_____.
A、the payment method
B、the insurance cost
C、the discount rate
D、the product quality
学生答案:A
24、阅读理解10-4 If a buyer wants to keep the return product,he/she simply_____.
A、pays part of the shipping fee
B、ignores the return shipping fee
C、agrees on a reduced return amount
D、pays the logistics service
学生答案:B
25、阅读理解10-5 The passage is mainly about_____.
A、the quality control management
B、the importance of customers services
C、the return policy of a purchase
D、the different payment methods
学生答案:C
It is important for us to know how to stay safe while traveling in foreign countries.We’ve all heard the stories of travelers having their wallets(钱包)stolen or finding themselves in the wrong part of the town.So you have to be more careful than usual when traveling abroad.
Remember to carry a small amount of cash and a copy of your ID with you at all times.There is no need to bring large amounts of cash with you.When shopping,use your credit card instead.Keep your wallet in your front pocket so that there is no way someone’s hand could get in there without your noticing it.
Travel with a friend,business partner if possible.It is always better to travel in pairs than to go alone.Know where you’re going.Look at the map before you leave the hotel so that you know where you are going and how to get there.
Lock your valuables(贵重物品)either in the safe in your hotel room or in the main hotel safe.
Be aware of your surroundings.Look around when walking,and avoid keeping your head low.
阅读理解11-1 When shopping abroad,you are advised to_____.
A、use online services
B、use a credit card
C、pay by check
D、pay in cash
学生答案:B
27、阅读理解11-2 To keep your wallet safe,you’d better_______.
A、hold it in your keep it in your hand
B、leave it in the hotel safe
C、put it in your front pocket
D、keep it in your shoulder bag
学生答案:C
28、阅读理解11-3 To know where you are going,you are advised to_____.
A、ask the police for detailed information
B、look at the map before leaving the hotel
C、always travel with your business partner
D、have a smart phone with you while traveling
学生答案:B
29、阅读理解11-4 Where should you keep your valuables while staying in a hotel?
A、In the hotel safe.
B、In your pockets
C、In your traveling bag
D、In a bedside container.
学生答案:A
30、阅读理解11-5 Which of the following can be the title for the passage?
A、How to Ask Ways While Traveling
B、How to Shop in a Foreign Country
C、Protect Your Personal Information
D、Stay safe While Traveling Abroad
学生答案:D
选出所给中文短语的正确译文,用所选译文前的大写字母序号填空,注意不要多打空格或回车。
()温泉度假酒店;()按日计;()团队价;()打包价;()星级评等;()智能酒店;()客满;()登记卡;()客人服务指南;()旺季。
A—on a day-to-day basis;J—intelligent hotels;B—total room revenue;K—high season;C—hotel service information;L—no vacancies;D—group rate;M—night manager;E—self-check-in process;N—package price;F—walk-in guest;O—resort hotels&spas;C—guest service directory;P—registration card;H—average room rates;Q—star ratings;I—early check-in guest
Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.
Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.
At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400;and Asia and the Pacific perhaps 3,200,of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800.The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000,which means that half the world’s languages are spoken by fewer people than that.
Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction (消亡),with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150), Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.
阅读理解1-1. What can we infer about languages in hunter-gatherer times?
A、They developed very fast.
B、They were large in number.
C、They had similar patterns.
D、They were closely connected.
学生答案:B
2、阅读理解1-2. Which of the following best explains “dominant” underlined in paragraph 2?
A、Complex.
B、Advanced.
C、Powerful.
D、Modern.
学生答案:C
3、阅读理解1-3. How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?
A、About 6,800.
B、About 3,400.
C、About 2,400.
D、About 1,200.
学生答案:B
4、阅读理解1-4. What is the main idea of the text?
A、New languages will be created.
B、People’s lifestyles are reflected in languages.
C、Human development results in fewer languages.
D、Geography determines language evolution.
学生答案:C
In the 1760s, Mathurin Roze opened a series of shops that boasted(享有)a special meat soup called consommé. Although the main attraction was the soup, Roze’s chain shops also set a new standard for dining out, which helped to establish Roze as the inventor of the modern restaurant.
Today, scholars have generated large amounts of instructive research about restaurants. Take visual hints that influence what we eat: diners served themselves about 20 percent more pasta(意大利面食)when their plates matched their food. When a dark-colored cake was served on a black plate rather than a white one, customers recognized it as sweeter and more tasty.
Lighting matters, too. When Berlin restaurant customers ate in darkness, they couldn’t tell how much they’d had: those given extra-large shares ate more than everyone else, but were none the wiser—they didn’t feel fuller, and they were just as ready for dessert.
Time is money, but that principle means different things for different types of restaurants. Unlike fast-food places, fine dining shops prefer customers to stay longer and spend. One way to encourage customers to stay and order that extra round: put on some Mozart(莫扎特).When classical, rather than pop, music was playing, diners spent more. Fast music hurried diners out. Particular scents also have an effect: diners who got the scent of lavender(薰衣草)stayed longer and spent more than those who smelled lemon, or no scent.
Meanwhile, things that you might expect to discourage spending—“bad” tables, crowding, high prices— don’t necessarily. Diners at bad tables — next to the kitchen door, say — spent nearly as much as others but soon fled. It can be concluded that restaurant keepers need not “be overly concerned about ‘bad’ tables,” given that they’re profitable. As for crowds, a Hong Kong study found that they increased a restaurant’s reputation, suggesting great food at fair prices. And doubling a buffet’s price led customers to say that its pizza was 11 percent tastier.
阅读理解2-1. The underlined phrase “none the wiser” in Paragraph 3 most probably implies that the customers were _______.
A、not aware of eating more than usual
B、not willing to share food with others
C、not conscious of the food quality
D、not fond of the food provided
学生答案:A
6、阅读理解2-2. How could a fine dining shop make more profit?
A、Playing classical music.
B、Introducing lemon scent.
C、Making the light brighter.
D、Using plates of larger size.
学生答案:A
7、阅读理解2-3. What does the last paragraph talk about?
A、Tips to attract more customers.
B、Problems restaurants are faced with.
C、Ways to improve restaurants’ reputation.
D、Common misunderstandings about restaurants.
学生答案:D
As cultural symbols go, the American car is quite young. The Model T Ford was built at the Piquette Plant in Michigan a century ago, with the first rolling off the assembly line(装配线) on September 27,1908.Only eleven cars were produced the next month. But eventually Henry Ford would build fifteen million of them.
Modern America was born on the road, behind a wheel. The car shaped some of the most lasting aspects of American culture: the roadside diner, the billboard, the motel, even the hamburger. For most of the last century, the car represented what it meant to be American—going forward at high speed to find new worlds. The road novel, the road movie, these are the most typical American ideas, born of abundant petrol, cheap cars and a never-ending interstate highway system, the largest public works project in history.
In 1928 Herbert Hoover imagined an America with“ a chicken in every pot and a car in every garage.” Since then, this society has moved onward, never looking back, as the car transformed America from a farm-based society into an industrial power.
The cars that drove the American Dream have helped to create a global ecological disaster. In America the demand for oil has grown by 22 percent since 1990.
The problems of excessive(过度的)energy consumption, climate change and population growth have been described in a book by the American writer Thomas L.Friedman. He fears the worst, but hopes for the best.
Friedman points out that the green economy(经济)is a chance to keep American strength.“ The ability to design, build and export green technologies for producing clean water, clean air and healthy and abundant food is going to be the currency of power in the new century.”
阅读理解3-1. Why is hamburger mentioned in paragraph 2?
A、To explain Americans’ love for travelling by car.
B、To show the influence of cars on American culture.
C、To stress the popularity of fast food with Americans.
D、To praise the effectiveness of America’s road system.
学生答案:B
9、阅读理解3-2. What has the use of cars in America led to?
A、Decline of economy.
B、Environmental problems.
C、A shortage of oil supply.
D、A farm-based society.
学生答案:B
10、阅读理解3-3. What is Friedman’s attitude towards America’s future?
A、Ambiguous.
B、Doubtful.
C、Hopeful.
D、Tolerant.
学生答案:C
A、各地区统计报告表明,许多地方的医院都急需补充医疗设备。
B、调查清楚表明,在许多不同的医药领域,都需要医药助理。
C、根据最近的一项调查,不同的医学领域对医辅人员都有需求。
We are honored to be invited to the seminar on computer technology to be held in Beijing next month.
A、我们很高兴下月将参加在北京举行的计算机研讨会,相信会受益匪浅。
B、受邀参加下个月在北京举行的计算机技术研讨会,我们感到十分荣幸。
C、根据公司的要求,我们将于下月访问北京,并参观计算机技术研讨会。
Technology companies usually focus their employee benefits around making people stay in the office longer,ping-pong tables,game rooms,on-site training rooms,some even offer laundry services.We,ABC Company,don’t do any of these.
Instead,we focus on benefits that get people out of the office as much as possible.We designed our benefits system to reflect that.Here are some of the benefits we offer to get people away from the computer.
●Vacations:For the last three years in a row,we’ve worked with a professional travel agent to prepare different travel packages that employees could pick from as a holiday gift.Everything is paid for and included.Specific,pre-arranged trips—whether for a family to go to Disneyland or a couple to tour Spain—have helped make sure people actually take their vacations.
4-day Summer Weeks:From May through October,everyone who’s been with the company for more than a year gets to work just four days in a week.This started out as“Friday’s off”,but roles like customer support and operations need to cover all hours.
To come up with the best ideas,you need a fresh mind.These travel and time-off benefits help everyone stay sharp.
阅读理解9-1 The usual focus of employee benefits offered by technology companies is to_____.
A、keep employees to stay longer in the office
B、encourage employees to work overtime
C、help employees to participate in exercise
D、ensure employees to work energetically
学生答案:A
17、阅读理解9-2 The purpose of the benefits system of ABC Company is to______.
A、encourage its employees to work overtime
B、get its employees out of the office
C、develop its unique marketing strategies
D、increase its overseas market share
学生答案:B
18、阅读理解9-3 ABC Company pays for everything in the travel packages in order to______.
A、make sure its employees take their vacations
B、build up business relations with a travel agent
C、encourage its employees to travel on business
D、help the development of tourism in the area
学生答案:A
19、阅读理解9-4 Who can enjoy the 4-day Summer Weeks in the company?
A、Employees of 18 years old and above.
B、Customer support employees.
C、The newly-employed staff.
D、Employees working over a year.
学生答案:D
20、阅读理解9-5 By saying“stay sharp”in the last paragraph,the writer means“be______”.
A、more careful
B、open-minded
C、quick-minded
D、healthier
学生答案:C
Conditions for Submitting Refund Requests:
1.All products claimed to be not as described must match the items sold by the seller.
2.Refund request should be submitted during the protection period.
3.Buyers should provide enough evidence to prove that the products received are not as good as described.
4.If you submit a refund request before the order is completed and then mark that order as complete—you cannot submit another refund request for another 15 days,even it has a Longer Protection guarantee.If,however,the reason for your refund request is“I didn’t receive anything”and the result is“payment released to the seller”,you still can submit refund request within the 15 days if the product is not as described.
Returning Shipping Fee
1.If the seller accepts returns,and the buyer also wants to return their purchase,simply follow the seller’s sets of Returns on who will pay the return shipping fee.If the seller will pay the fee,communicate with the seller in advance about the payment method and the logistics service.
2.If a seller sets no return necessary or a buyer wants to keep the product,simply agree on the refund amount directly and ignore the return shipping fee.
阅读理解10-1 According to the Conditions given in the passage,the buyer’s refund request must be made_____.
A、during one year of purchase
B、before the payment is made
C、before the order is completed
D、during the protection period
学生答案:D
22、阅读理解10-2 To make a refund request,the buyer should_____.
A、prove the product is not as good as described
B、tell the seller about the refund request in advance
C、deliver the purchase package to the store
D、Send the product to the seller in good condition
学生答案:A
23、阅读理解10-3 According to the section of Return Shipping Fee,the buyer and the seller can communicate with each other about_____.
A、the payment method
B、the insurance cost
C、the discount rate
D、the product quality
学生答案:A
24、阅读理解10-4 If a buyer wants to keep the return product,he/she simply_____.
A、pays part of the shipping fee
B、ignores the return shipping fee
C、agrees on a reduced return amount
D、pays the logistics service
学生答案:B
25、阅读理解10-5 The passage is mainly about_____.
A、the quality control management
B、the importance of customers services
C、the return policy of a purchase
D、the different payment methods
学生答案:C
It is important for us to know how to stay safe while traveling in foreign countries.We’ve all heard the stories of travelers having their wallets(钱包)stolen or finding themselves in the wrong part of the town.So you have to be more careful than usual when traveling abroad.
Remember to carry a small amount of cash and a copy of your ID with you at all times.There is no need to bring large amounts of cash with you.When shopping,use your credit card instead.Keep your wallet in your front pocket so that there is no way someone’s hand could get in there without your noticing it.
Travel with a friend,business partner if possible.It is always better to travel in pairs than to go alone.Know where you’re going.Look at the map before you leave the hotel so that you know where you are going and how to get there.
Lock your valuables(贵重物品)either in the safe in your hotel room or in the main hotel safe.
Be aware of your surroundings.Look around when walking,and avoid keeping your head low.
阅读理解11-1 When shopping abroad,you are advised to_____.
A、use online services
B、use a credit card
C、pay by check
D、pay in cash
学生答案:B
27、阅读理解11-2 To keep your wallet safe,you’d better_______.
A、hold it in your keep it in your hand
B、leave it in the hotel safe
C、put it in your front pocket
D、keep it in your shoulder bag
学生答案:C
28、阅读理解11-3 To know where you are going,you are advised to_____.
A、ask the police for detailed information
B、look at the map before leaving the hotel
C、always travel with your business partner
D、have a smart phone with you while traveling
学生答案:B
29、阅读理解11-4 Where should you keep your valuables while staying in a hotel?
A、In the hotel safe.
B、In your pockets
C、In your traveling bag
D、In a bedside container.
学生答案:A
30、阅读理解11-5 Which of the following can be the title for the passage?
A、How to Ask Ways While Traveling
B、How to Shop in a Foreign Country
C、Protect Your Personal Information
D、Stay safe While Traveling Abroad
学生答案:D
选出所给中文短语的正确译文,用所选译文前的大写字母序号填空,注意不要多打空格或回车。
()温泉度假酒店;()按日计;()团队价;()打包价;()星级评等;()智能酒店;()客满;()登记卡;()客人服务指南;()旺季。
A—on a day-to-day basis;J—intelligent hotels;B—total room revenue;K—high season;C—hotel service information;L—no vacancies;D—group rate;M—night manager;E—self-check-in process;N—package price;F—walk-in guest;O—resort hotels&spas;C—guest service directory;P—registration card;H—average room rates;Q—star ratings;I—early check-in guest
Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.
Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.
At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400;and Asia and the Pacific perhaps 3,200,of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800.The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000,which means that half the world’s languages are spoken by fewer people than that.
Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction (消亡),with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150), Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.
阅读理解1-1. What can we infer about languages in hunter-gatherer times?
A、They developed very fast.
B、They were large in number.
C、They had similar patterns.
D、They were closely connected.
学生答案:B
2、阅读理解1-2. Which of the following best explains “dominant” underlined in paragraph 2?
A、Complex.
B、Advanced.
C、Powerful.
D、Modern.
学生答案:C
3、阅读理解1-3. How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?
A、About 6,800.
B、About 3,400.
C、About 2,400.
D、About 1,200.
学生答案:B
4、阅读理解1-4. What is the main idea of the text?
A、New languages will be created.
B、People’s lifestyles are reflected in languages.
C、Human development results in fewer languages.
D、Geography determines language evolution.
学生答案:C
In the 1760s, Mathurin Roze opened a series of shops that boasted(享有)a special meat soup called consommé. Although the main attraction was the soup, Roze’s chain shops also set a new standard for dining out, which helped to establish Roze as the inventor of the modern restaurant.
Today, scholars have generated large amounts of instructive research about restaurants. Take visual hints that influence what we eat: diners served themselves about 20 percent more pasta(意大利面食)when their plates matched their food. When a dark-colored cake was served on a black plate rather than a white one, customers recognized it as sweeter and more tasty.
Lighting matters, too. When Berlin restaurant customers ate in darkness, they couldn’t tell how much they’d had: those given extra-large shares ate more than everyone else, but were none the wiser—they didn’t feel fuller, and they were just as ready for dessert.
Time is money, but that principle means different things for different types of restaurants. Unlike fast-food places, fine dining shops prefer customers to stay longer and spend. One way to encourage customers to stay and order that extra round: put on some Mozart(莫扎特).When classical, rather than pop, music was playing, diners spent more. Fast music hurried diners out. Particular scents also have an effect: diners who got the scent of lavender(薰衣草)stayed longer and spent more than those who smelled lemon, or no scent.
Meanwhile, things that you might expect to discourage spending—“bad” tables, crowding, high prices— don’t necessarily. Diners at bad tables — next to the kitchen door, say — spent nearly as much as others but soon fled. It can be concluded that restaurant keepers need not “be overly concerned about ‘bad’ tables,” given that they’re profitable. As for crowds, a Hong Kong study found that they increased a restaurant’s reputation, suggesting great food at fair prices. And doubling a buffet’s price led customers to say that its pizza was 11 percent tastier.
阅读理解2-1. The underlined phrase “none the wiser” in Paragraph 3 most probably implies that the customers were _______.
A、not aware of eating more than usual
B、not willing to share food with others
C、not conscious of the food quality
D、not fond of the food provided
学生答案:A
6、阅读理解2-2. How could a fine dining shop make more profit?
A、Playing classical music.
B、Introducing lemon scent.
C、Making the light brighter.
D、Using plates of larger size.
学生答案:A
7、阅读理解2-3. What does the last paragraph talk about?
A、Tips to attract more customers.
B、Problems restaurants are faced with.
C、Ways to improve restaurants’ reputation.
D、Common misunderstandings about restaurants.
学生答案:D
As cultural symbols go, the American car is quite young. The Model T Ford was built at the Piquette Plant in Michigan a century ago, with the first rolling off the assembly line(装配线) on September 27,1908.Only eleven cars were produced the next month. But eventually Henry Ford would build fifteen million of them.
Modern America was born on the road, behind a wheel. The car shaped some of the most lasting aspects of American culture: the roadside diner, the billboard, the motel, even the hamburger. For most of the last century, the car represented what it meant to be American—going forward at high speed to find new worlds. The road novel, the road movie, these are the most typical American ideas, born of abundant petrol, cheap cars and a never-ending interstate highway system, the largest public works project in history.
In 1928 Herbert Hoover imagined an America with“ a chicken in every pot and a car in every garage.” Since then, this society has moved onward, never looking back, as the car transformed America from a farm-based society into an industrial power.
The cars that drove the American Dream have helped to create a global ecological disaster. In America the demand for oil has grown by 22 percent since 1990.
The problems of excessive(过度的)energy consumption, climate change and population growth have been described in a book by the American writer Thomas L.Friedman. He fears the worst, but hopes for the best.
Friedman points out that the green economy(经济)is a chance to keep American strength.“ The ability to design, build and export green technologies for producing clean water, clean air and healthy and abundant food is going to be the currency of power in the new century.”
阅读理解3-1. Why is hamburger mentioned in paragraph 2?
A、To explain Americans’ love for travelling by car.
B、To show the influence of cars on American culture.
C、To stress the popularity of fast food with Americans.
D、To praise the effectiveness of America’s road system.
学生答案:B
9、阅读理解3-2. What has the use of cars in America led to?
A、Decline of economy.
B、Environmental problems.
C、A shortage of oil supply.
D、A farm-based society.
学生答案:B
10、阅读理解3-3. What is Friedman’s attitude towards America’s future?
A、Ambiguous.
B、Doubtful.
C、Hopeful.
D、Tolerant.
学生答案:C